5.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2024
More

    Τελευταία νέα

    Skin Fasting: Τι είναι η ‘νηστεία’ στην περιποίηση;

    - Χορηγούμενη -

    Νηστεία στην… περιποίηση!

    - Χορηγούμενη -

    Και μετά την κραιπάλη… των Αποκριών, ξεκινά η περίοδος της νηστείας και η Σαρακοστή! Είτε είστε από εκείνες που την τηρούν, είτε όχι, εμείς θα σας μιλήσουμε για μία άλλη «νηστεία» που έχει γίνει ένα και λίγο μόδα τον τελευταίο καιρό. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα της φροντίδας και το μακιγιάζ. Και τώρα έρχεται το ερώτημα: Αυτό τώρα είναι καλό ή κακό;

    Μπορεί να σας φανεί λίγο περίεργο στην πρώτη ανάγνωση: δηλαδή τέρμα ο καθαρισμός, οι μάσκες, οι ενυδατικές κρέμες και οι οροί; Δηλαδή, όλο το «οπλοστάσιο» της φροντίδας του δέρματός μας;
    Γιατί καλά (ας πούμε) να κάνουμε ένα διάλειμμα από το μακιγιάζ, όμως όταν πρόκειται για τη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος; Μην ανησυχείτε! Είναι καλό να αφήνετε για λίγο το δέρμα σας να αναπνεύσει και να ξεκουραστεί και θα σας πούμε το γιατί!

    Το δέρμα μας ξέρει…
    Χωρίς τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, οι υποστηρικτές της τάσης λένε ότι μπορεί να φτάσει περισσότερο οξυγόνο στο δέρμα που βοηθά στην αναγέννηση της ελαστίνης και του κολλαγόνου.
    Το δέρμα μας παράγει, επίσης, σμήγμα. Και ενώ μπορεί να κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται λιπαρή, υπάρχουν και τα θετικά του. Το σμήγμα δρα ως φραγμός κατά των μικροοργανισμών και βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος.

    Επομένως, είναι καλό να αφήνετε το δέρμα σας ανά διαστήματα να κάνει τη δουλειά του μόνο του, χωρίς το επιπλέον στρώμα κάποιου προϊόντος.
    ‘Oταν χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα, το δέρμα σας βλέπει ότι υπάρχει αρκετή υγρασία και σταματά να την παράγει από μόνο του, γεγονός που μπορεί να κάνει το δέρμα υποτονικό και στεγνό.

    - Χορηγούμενη -

    Μερικά προϊόντα έχουν, επίσης, σκληρά συστατικά που μπορούν να βλάψουν τα υγιή λιπίδια τη επιδερμίδας. Δεν χρειάζεται να πείτε όχι σε όλα τα προϊόντα περιποίησης, αλλά να κάνετε ένα διάλειμμα από μερικά από αυτά. Και αν αποφασίσετε να κάνετε μια πλήρη διακοπή από όλα, μην υπερβείτε τις 1-2 ημέρες.

    Το διάλειμμα από τη ρουτίνα περιποίησης δεν είναι για όλες!
    Μπορεί να είναι ιδιαίτερα καλό να κάνετε ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας εάν έχετε παρατηρήσει ερεθισμό από ορισμένα προϊόντα ή εάν δεν ξέρετε τι ακριβώς προκαλεί αυτόν τον ερεθισμό.
    Μπορεί να βοηθήσει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε όλα τα προϊόντα και στη συνέχεια να αρχίσετε να τα προσθέτετε ξανά ένα – ένα στη ρουτίνα σας.

    Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε σοβαρή ακμή, ή κάποιο άλλο δερματικό πρόβλημα, τότε εννοείται πως επιβάλλεται να συνεχίσετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας για να αποφύγετε την πιθανότητα να φράξουν οι πόροι.
    Άτομα με ορισμένες δερματικές παθήσεις, όπως έκζεμα και ατοπικό δέρμα θα πρέπει, επίσης, να αποφεύγουν τη «νηστεία» του δέρματος. Αυτό το διάλειμμα ταιριάζει καλύτερα σε άτομα με λεπτό και ευαίσθητο δέρμα, το οποίο είναι επιρρεπές σε ερεθισμούς.

    Υπάρχει κι ένα θετικό ακόμη
    Ένα άλλο πλεονέκτημα της νηστείας του δέρματος είναι η οικονομία! Όταν αφήνετε στην άκρη τη χρήση των προϊόντων σας ανά διαστήματα και για μερικές ημέρες, θα διαρκέσουν περισσότερο.
    Επιπλέον, ίσως είναι ευκαιρία συνειδητοποιήσετε ότι δεν χρειάζεται πραγματικά να χρησιμοποιήσετε όλα όσα έχετε ή ότι μπορείτε να τα αγοράζετε πιο σπάνια.

    - Χορηγούμενη -

    Προσφατα

    Διαβασε και αυτο

    Stay in touch

    To be updated with all the latest news, offers and special announcements.