5.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2024
More

    Τελευταία νέα

    Κινέζοι φοιτητές που μιλάνε Ελληνικά έγιναν απίστευτα viral στο TikTok!

    - Χορηγούμενη -

    Με εκατομμύρια προβολές σε λίγες ώρες

    - Χορηγούμενη -

    Απίστευτα viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok ένα βίντεο από τη Σαγκάη, τη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας. Μετρώντας πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές σε λιγότερες από τέσσερις ημέρες, το βίντεο δείχνει διάφορους κινέζους φοιτητές που μιλάνε άριστα την ελληνική γλώσσα.

    Περνώντας σε λεπτομέρειες, στο εν λόγω βίντεο η TikToker ονόματι Marianna Lee παίρνει συνέντευξη από διάφορους φοιτητές του Πανεπιστήμιου Διεθνών Σπουδών της Σανγκάης που φοιτούνε στο τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών, μαθαίνοντας την ελληνική γλώσσα, μελετώντας νεοελληνική λογοτεχνία και γνωρίζοντας διάφορες ακόμη πτυχές του ελληνικού πολιτισμού.

    Αυτό που εντυπωσιάζει και που έκανε το βίντεο να γίνει viral είναι το πόσο καλά μιλάνε οι φοιτητές στα ελληνικά. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, μας συστήνονται ο Οδυσσέας, ο Ιάσωνας και η Αστερία, τονίζοντας ότι θαυμάζουν την ελληνική μυθολογία, την ελληνική κουλτούρα και τις σπουδαίες προσωπικότητες που έχει γεννήσει η χώρα μας, όπως τους πασίγνωστους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους. Στο βίντεο μιλάνε παράλληλα για τα μαθήματα της σχολής και για τους λόγους που τη διάλεξαν, καθώς και για το τι τους δυσκολεύει, με τον Ζήνωνα να αναφέρει χαρακτηριστικά πως το δυσκολότερο απ’ όλα είναι η απομνημόνευση των αμέτρητων ελληνικών λέξεων.

    Δείτε το viral βίντεο παρακάτω:

    @mariannalee_

    Κινέζοι φοιτητές που μαθαίνουν ελληνικά! #greek #greece🇬🇷 #greece #greeklanguage#languagelearning #polyglot #fy #fyp #china #shanghai #chinese

    ♬ πρωτότυπος ήχος – mariannalee_
    - Χορηγούμενη -

    - Χορηγούμενη -

    Προσφατα

    Διαβασε και αυτο

    Stay in touch

    To be updated with all the latest news, offers and special announcements.