6.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
More

  Τελευταία νέα

  Έχουμε 3 καλούς λόγους για να κάνεις αποτρίχωση στην πλάτη

  - Χορηγούμενη -

  Σήμερα όλο και περισσότεροι άντρες αναζητούν υπηρεσίες αποτρίχωσης. Η αποτρίχωση laser σταματάει να γίνεται ταμπού και εμείς προτείνουμε 3 λόγους που θα πρέπει να την προτιμήσεις.

  - Χορηγούμενη -

  Κάποια χρόνια πίσω υπήρχαν άντρες που γι’ αυτούς η αποτρίχωση ήταν μία συνηθισμένη κατάσταση. Όμως, τις περισσότερες φορές ανήκαν στην κατηγορία των αθλητών. Εάν ήσουν κολυμβητής ή ποδηλάτης θεωρούταν αποδεκτό από την κοινωνία να προβείς σε μία τέτοια επιλογή.

  Πάλι καλά σήμερα αυτή η αντίληψη όλο και μειώνεται. Στο κάτω-κάτω γιατί να είναι απαγορευτικό για έναν άντρα να περιποιηθεί το σώμα του και να προβεί σε ενέργειες, έτσι ώστε να αισθάνεται άνετα με αυτό; Στη συνέχεια, απαριθμούμε τους λόγους που ένας άντρας πρέπει να πει «ναι» στη laser αποτρίχωση, ειδικά όταν έχει αυξημένη τριχοφυΐα σε ενοχλητικά σημεία, όπως η πλάτη!

  Το αισθητικό/ ψυχολογικό αποτέλεσμα

  Ο νούμερο ένα λόγος για να πεις το «ναι» στην αποτρίχωση πλάτης είναι καθαρά το αισθητικό αλλά και ψυχολογικό αποτέλεσμα. Η laser αποτρίχωση στην πλάτη μπορεί να διώξει πολλές ανασφάλειες και προβλήματα. Εξάλλου, πολλοί είναι αυτοί που λόγω της αυξημένης τριχοφυΐας σε αυτό το σημείο αισθάνονται μειονεκτικά. Κυρίως δε, τους καλοκαιρινούς μήνες η κατάσταση είναι χειρότερη, καθώς τα ρούχα είναι πιο ελαφριά και οι βόλτες στην παραλία δε βοηθούν στην απόκρυψη του προβλήματος.

  Αν αποφασίσεις να κάνεις αποτρίχωση στην πλάτη ξαφνικά θα δεις την καθημερινότητά σου να αλλάζει. Δε θα ανησυχείς τόσο για τις ενδυματολογικές σου επιλογές, ενώ παράλληλα θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και καλύτερη ψυχολογία γενικότερα.

  Η υγεία

  - Χορηγούμενη -

  Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε πως η αντίληψη ότι η αυξημένη τριχοφυΐα είναι ανθυγιεινή είναι εσφαλμένη. Η πραγματικότητα αυτού του λόγου έγκειται κυρίως στην ενόχληση που μπορεί να νιώθει ένας άντρας εξαιτίας της τριχοφυΐας. Η αυξημένη τριχοφυΐα σε συνδυασμό με τον ιδρώτα μπορεί να προκαλούν ένα αίσθημα κνησμού ή να επιβάλλουν την ανάγκη για πιο συχνά ντους, σε σχέση με τους υπόλοιπους άντρες. Η laser αποτρίχωση πλάτης μπορεί να σε βοηθήσει να ξενοιάσεις από αυτές τις καταστάσεις!

  Οι εσωτερικές τρίχες

  Ο τρίτος λόγος που ωθεί τον καθένα να κάνει laser αποτρίχωση στην πλάτη είναι οι τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα. Αυτή η φλεγμονή στους θύλακες των τριχών προκαλείται κατά κύριο λόγο από το ξύρισμα. Γι’ αυτό και το ξύρισμα σε αυτές τις περιοχές, οι οποίες είναι πιο ευαίσθητες, θα πρέπει να αποφεύγεται.

  Είναι αξιοσημείωτο το ότι ακόμα και μετά από μόλις δύο συνεδρίες με Laser, οι τρίχες που έχουν την τάση να μεγαλώνουν κάτω από το δέρμα, μπορούν να εξαφανιστούν και το δέρμα να επιστρέψει στη φυσική του κατάσταση. Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι επίσης ευεργετική για όσους αντιμετωπίζουν υποτροπιάζουσα θυλακίτιδα. Μάλιστα, σε τέτοιες περιπτώσεις η αναγκαιότητα της laser αποτρίχωσης είναι επιτακτική.

  Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο δερματολόγο στα LASER και Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD) Dr. Χριστόφορο Τzερμιά, οι άνθρωποι που υποφέρουν από θυλακίτιδα δεν πρέπει να χρησιμοποιούν καμία άλλη μέθοδο αποτρίχωσης, πέρα από τη LASER αποτρίχωση, καθώς υπάρχει μεγάλο κίνδυνος για την υγεία του δέρματός τους. Σε αυτή την περίπτωση, η laser αποτρίχωση είναι μονόδρομος και μπορεί να βοηθήσει, πέρα από την οριστική εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, και στην εξάλειψη της θυλακίτιδας.

  Τι θα πρέπει να προσέξεις πριν επιλέξεις τη laser αποτρίχωση

  Ένα από τα βασικά βήματα είναι να απευθυνθείς σε ιατρείο και όχι σε έναν οποιοδήποτε χώρο που έτυχε να έχει μηχάνημα αποτρίχωσης! Η αποτρίχωση με Laser είναι ιατρική πράξη, στην οποία απαιτείται ιατρική επίβλεψη και εποπτεία, όπως μας τονίζει και Dr. Χριστόφορος Τzερμιάς.

  Ιδιαίτερα όσοι έχουν στο δέρμα τους σπίλους (ελιές) θα πρέπει να είναι ακόμα περισσότερο προσεκτικοί. Είναι πολύ σημαντικό πριν την εφαρμογή της Laser αποτρίχωσης να προηγείται ενδελεχής έλεγχος για τυχόν ύπαρξη μολυσμένων βλαβών στο δέρμα, θυλακίτιδας ή σπίλων (ελιές) από έμπειρο δερματολόγο.

  Ένα άλλο θέμα που πρέπει να προσέξεις είναι το μαύρισμα. Το δέρμα σου δε θα πρέπει να είναι μαυρισμένο από τον ήλιο, οπότε η καταλληλότερη περίοδος για να ξεκινήσεις συνεδρίες είναι από τον Οκτώβρη και μετά, αναλόγως από τη χρονική περίοδο που σταματάς τα μπάνια. Θα πρέπει να ξέρεις πως η Laser αποτρίχωση δεν πονάει και ότι τα αποτελέσματά της αρχίζουν να φαίνονται από την πρώτη κιόλας συνεδρία!

  Τέλος, προτού επιλέξεις το χώρο όπου θα κάνεις τη laser αποτρίχωση στην πλάτη, θα πρέπει να ελέγξεις εάν διαθέτει το σωστό μηχάνημα για τον τύπο του δέρματος και της τριχοφυΐας σου. Tα δερματολογικά κέντρα IQ Skin Clinics διαθέτουν το 1ο Δερματολογικό LASER Αποτρίχωσης Μικτής Τεχνολογίας. Το συγκεκριμένο laser συνδυάζει το δερματολογικό LASER Αλεξανδρίτη, που είναι ιδανικό για την εξάλειψη της τριχοφυΐας σε ανοιχτόχρωμα και λίγο πιο σκουρόχρωμα δέρματα και το δερματολογικό LASER Nd:YAG, το οποίο είναι κατάλληλο για πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες.

  - Χορηγούμενη -

  Προσφατα

  Διαβασε και αυτο

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.